אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה רוחניים ✔רוחניות / חומרנות - מהן 2 הבעיות של אנשים שמנסים להיות רוחניים / חומריים? ✔כפי שכבר ביארתי, שלמות הרוחניות היא כאשר האדם לא מחפש...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






ייעוץ + טיפול גם בנושאים:
רוחניות, מודעות עצמית, להיות מודע לעצמך, רוחניים, ספרות רוחנית, רוחניות בעבודה, אתרים רוחניים, מודעות עצמית, לא מודע, התעלות רוחנית, ייעוץ רוחני, סדנת מודעות, רוחניות עכשווית, אימון עסקי, הארה רוחנית, מתקשר רוחני, אינטליגנציה רוחנית, לימודים רוחניים, מאמן אישי, סדנה רוחנית, כוחו של התת מודע, פסיכותרפיה רוחנית, חסימה רגשית חומרית רוחנית, דרכים לשכנע מישהו דרך תת מודע, רוחניות ושיפור עצמי, המדריך הרוחני שלי, מהו התת מודע, מדריך רוחני שלילי בזמן תקשור, הגדרת תת מודע, אימון אישי רוחני, העצמה אישית, קורס מודעות עצמית, מנהיגות רוחנית, תת המודע, איך להשפיע על התת מודע, הדרכה רוחנית, מודעות אישית, התת מודע, התפתחות רוחנית, קורסים רוחניים,
☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
🖨רוחניות / חומרנות - מהן 2 הבעיות של אנשים שמנסים להיות רוחניים / חומריים?
כפי שכבר ביארתי, שלמות הרוחניות היא כאשר האדם לא מחפש יותר את הרוחניות, מאחר שהוא מחובר אליה בשלמות מוחלטת בכל דבר. כי רק מי שהוא רעב, רק הוא מחפש אוכל. ומי שהוא רוחני בשלמות, הוא מלא ברוחניות בשלמות, והוא לא צריך לחפש את הרוחניות, מאחר שהוא לא מכיר שום דבר שהוא לא רוחני.

וכך גם להפך, כי שלמות החומריות, היא כאשר האדם לא צריך לחפש יותר הנאות גשמיות, מאחר שהכל נתפש בעיניו כדבר גשמי. כי מי שמגיע לחומריות אמיתית, הוא מפיק הנאה ממשית ושלמה מכל דבר שיש בעולם, והוא לא צריך לחפש דווקא דבר כלשהו כדי להפיק את ההנאה שלו. כי אצלו הכל זה הנאה ממשית באותה המידה ממש.

ויחד עם זאת, כל אדם בחייו שואף להגיע אל שלמות כלשהי. בין אם זו שלמות הרוחניות ובין אם זו שלמות החומרנות והגשמיות. וכאשר האדם מתקדם בדרכו אל השלמות בכל תחום, הוא נתקל תמיד ב 2 בעיות שיתבארו בהמשך. ובהתחלה נסביר את העניין, על הצד של האדם שמחפש את הרוחניות ורוצה להגיע להארה רוחנית בשלמות.

וכאשר האדם רודף אחרי הרוחניות ומנסה להתקרב אל השלמות שלה, הוא נתקל בשתי בעיות. והבעיה הראשונה היא, בעיית התחדשות. דהיינו, הבעיה של האדם והקושי שלו להתחדש ברוחניות. והבעיה השנייה שבה האדם נתקל, היא שככל שהאדם מתקדם יותר ברוחניות, כך הוא פחות מסוגל מבחינה רגשית, להפיק הנאה מדברים גשמיים. ובכלל, ככל שהאדם מתקדם יותר ברוחניות, כך הדברים הגשמיים פחות מעניינים אותו, שגם זאת בעיה.

ונסביר: הבעיה הראשונה היא, היכולת להתחדש. כי האדם כל הזמן מחפש דברים חדשים. וכאשר האדם מתקדם ברוחניות, האדם מרגיש סוג של הארה ותחושת אופוריה, שהנה הוא מתקרב אל האושר. אבל התחושה הזאת דועכת. וגם אם נדמה לאדם שהוא גילה עולם רוחני אין סופי, וגם אם העוצמה הרגשית של האדם, כל הזמן הופכת להיות יותר טובה, בסופו של דבר, התחושה הזאת תעלם.

כי כדי להתקדם רוחנית, לשם כך האדם צריך להגיע לתובנות כלשהן. שהן מאפשרות לו לחוות את המציאות בכל פעם בצורה חדשה. והאדם מגלה ומבין תובנות חדשות, באמצעות הכלים השכליים והרגשיים שלו. והכלים השכליים והרגשיים של האדם, הם מוגבלים. ולכן גם היכולת שלהם לייצר התחדשות רוחנית, גם היא מוגבלת. וכאשר האדם מתקרב למימוש של כל הפוטנציאל שלו, על ידי זה הוא מרגיש סוג של דעיכה.

והדבר דומה למשחק, שככל שעולים בו שלבים, כך רמת הקושי של המשחק עולה. וככל שהאדם מתקדם יותר ברוחניות, כך קשה לו יותר להשיג התחדשות רוחנית. משום שהיכולת של האדם להפיק התחדשות רוחנית, היא מוגבלת.

וכאשר האדם מנסה להתקדם ברמה הרוחנית, מתוך מטרה להשיג את השלמות הרוחנית, אז כאשר האדם מתקדם בדרך, בסופו של דבר, הוא מגיע למבוי סתום, שבו הוא לא מצליח להתחדש מבחינה רוחנית. כי היכולת של האדם להתקדם רוחנית, מוגבלת ליכולות השכליות והרגשיות שלו כנ"ל. כך שהבעיה הראשונה של מי שרודף אחרי רוחניות, היא בכך שהוא כל הזמן צריך להתחדש, וזה לא קל, בפרט כאשר מתקרבים אל הסוף.

וכך הוא גם בגשמיות. כי ככל שהאדם רודף יותר אחרי הנאות ונהנתנות, כך גם הוא בכל פעם מנסה להתחדש. כי הדברים כבר פחות מרגשים אותו. ובהתחלה כאשר האדם מתחיל לגלות את הנאות החיים, אז גם הוא מרגיש סוג של הארה חומרית, כי הוא מגלה את הכיף שיש בהנאות החיים. אבל גם הוא צריך להתחדש. וגם לו קשה להתחדש. בדיוק כמו אדם רוחני שרודף אחרי רוחניות.

וקיימת גם הבעיה השנייה, והיא שכדי להתקדם ברוחניות או בכל תחום אחר, לשם כך צריך האדם להעמיק את מחשבתו בדבר שבו הוא רוצה להתקדם. והאדם צריך למקד את כל כוח הרצון שלו, בדבר שאותו הוא רוצה להשיג. וכאשר האדם רוצה להתקדם ברוחניות, הוא צריך למקד את כל כוח הרצון שלו, בכך שהוא רוצה התקדמות רוחנית. והאדם צריך למקד את כל המחשבה שלו, בדברים רוחניים.

וחלק מעניין המיקוד הרוחני, הוא בכך שהאדם מתרחק מהדברים הגשמיים. דהיינו, כי מי שרוצה להגיע להארה רוחנית, בעיניו הוא מבין שהוא צריך להתרחק מהנאות העולם הזה. כי הנאות העולם, הן לא נתפשות עבורו כהנאה רוחנית אין סופית וכולי. וכדי להתקדם רוחנית, לשם כך האדם צריך להתרחק מהגשמיות.

וככל שהאדם מתרחק יותר מהגשמיות, כך הוא נהנה יותר מהאור של הרוחניות. כי ככל שהאדם מתרחק יותר מהגשמיות, כך הרוחניות מאירה בו יותר, וכך הוא מתחבר יותר לצד הרוחני שבו.

והדבר הזה, יש לו גם יתרון. שהוא מאפשר לאדם להתקרב אל הרוחניות שבו. אבל מהצד השני, הדבר הזה גורם לאדם שהוא פחות יהיה מסוגל ליהנות מדברים אחרים. כי בעולם שלנו יש גם גשמיות וגם רוחניות. וכאשר האדם מתקרב אל הרוחניות, הוא מגביל את עצמו מלהתחבר רגשית לדברים גשמיים.

וככל שהאדם רודף יותר אחרי רוחניות, כך הוא מונע מעצמו את היכולת ליהנות משאר הדברים שיש בעולם. כי העולם שלנו הוא אין סופי. ויש בו אין סוף אפשרויות להפיק ממנו הנאה מושלמת. רוחנית וגשמית כאחד, בצורה מושלמת. אבל כאשר האדם לא יודע איך להפיק הנאה רוחנית אין סופית, מכל דבר שיש בעולם, אז הוא מנסה להתחבר לצד הרוחני שבו.

וכאשר האדם מנסה להתחבר לצד הרוחני, אז הוא מתרחק מהצד הגשמי שבו. ועל ידי זה הוא לא מסוגל ליהנות או להתעניין או להתחבר לדברים גשמיים אחרים. והדבר הזה הוא מגבלה. כי האדם מפסיק להתעניין בדברים אחרים. והדבר הזה מגביל את האדם ואת היכולת שלו לאהוב וליהנות.

וכך הוא גם אצל האדם החומרי. שככל שהוא רודף יותר אחרי החומרנות, כך הוא צריך למקד את עצמו יותר בחומרנות. וכך היכולת שלו להפיק הנאה גם מדברים יותר מופשטים, היא הולכת וקטנה. כי האדם מתרגל להפיק הנאה רק מדברים מסוימים, והוא מתרחק מהיכולת שלו ליהנות מעוד מצבים שונים.

ונמצא אם כן, כי יש כאן 2 בעיות. הראשונה היא של הקושי להתחדש. והשנייה היא הקושי של האדם להתחבר לעוד דברים אחרים.

ולשתי הבעיות האלו, יש פתרון אחד. והוא שעל האדם להבין, שהשלמות נמצאת בכל דבר. והשלמות הרוחנית, היא היכולת להפיק הנאה רוחנית מושלמת, מכל דבר שיש בעולם. ושלמות הגשמיות, היא כאשר האדם מסוגל להפיק הנאה ממשית, מכל דבר שיש בעולם.

כך שבשלב הראשון, על האדם להבין, שמה שהוא באמת מחפש, זה לא להתרחק מהגשמיות ולהתקרב אל הרוחניות, אלא מה שהוא באמת מחפש, זה להתקרב אל הרוחניות שיש בתוך הגשמיות. וכיו"ב להפך, גם הנהנתן, מה שהוא באמת מחפש, זה להתקרב אל ההנאה החומרית, שיש בתוך הדברים שאינם חומריים.

כך שבשלב הראשון על האדם להבין, שהוא לא מנסה לברוח מהצד השני, אלא הוא מנסה בעצם להתחבר...
👈 הספר "להיות אלוהים"    (2 חלקים, 336 פרקים - 656 עמ')
👈 400 ש"ח בלבד!    ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: האם הכל אפשרי? איך נוצר העולם? אולי אנחנו במטריקס? למה לא להתאבד? בשביל מה לחיות? איך להיות מאושר? האם אפשר לדעת הכל? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם יש בחירה חופשית? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מה המשמעות של החיים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש או אין אלוהים? האם המציאות היא טובה או רעה? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש משמעות לחיים? האם יש אמת מוחלטת? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם לדומם יש תודעה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? מי ברא את אלוהים? האם באמת הכל לטובה? איך להיות הכי חכם בעולם? מהי תכלית ומשמעות החיים? איך להנות בחיים? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? למה העולם קיים ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

נושאים נוספים לעיונך...
סדנא למודעות עצמית חשיבה רוחנית למה מורים רוחניים חושבים שהם מוארים? רצונות גשמיים איך להתעורר רוחנית? מחשבות בתת מודע להיות מודע לעצמי חיפוש הארה רוחנית כישלון של כל השיטות הרוחניות לשאול שאלות רוחניות סכנה של מורים רוחניים תינוק מודע לעצמו חוסר מודעות מנהיגים רוחניים קשיחות רוחנית סמים רוחניים ההבדל בין המודע לתת מודע חומריות לתכנת את התת מודע להפסיק להיות מודע לעצמי מטרות גשמיות התת מודע משפיע אימפוטנטיות רוחנית לפתח מודעות עצמית שיטות טיפול בתת מודע ליפול למלכודת גשמית צרות של אנשים רוחניים תודעה רוחנית יאוש רוחני התקדמות רוחנית התמכרויות ותת מודע רצונות סותרים בתת מודע הספר כוחו של התת מודע תרגילי מודעות עצמית מניעות רוחניות יציאת מצרים רוחנית טיפול בתת מודע לימודי מודעות עצמית מודעות עצמית בסגר הקורונה שינוי הרגלים בתת מודע רוחניות ושימוש בסמים נפילה רוחנית תרגיל במודעות להגיע להתעוררות רוחנית להגיע להארה רוחנית אמיתית פסיכולוגים מורים רוחניים מודעות עצמית מלאה העלאת מודעות עצמית מורים רוחניים להיות מודע לקיומך לקבל עזרה רוחנית חולה רוחני מודע ותת מודע חוסר מודעות עצמית שמיעה רוחנית לימודי מודעות אמת של מורה רוחני לשחזר התנוצצות רוחנית טעויות של מורים רוחניים אשפה רוחנית חדשות רוחניות לימוד רוחניות מסרים לתת מודע העברת מסרים באמצעות השלכה בתת מודע התנהגות של מורה רוחני חסמים אישיים בתת מודע רוחניות בחינם קושי של מטפל רוחני גוף רוחני גישות של מורים רוחניים שאלות למודעות עצמית רוחניים ריקניים שיטות רוחניות סבל רוחני פחדים בתת מודע תפקיד התת מודע לשחזר הארה רוחנית כולם רוחניים רוחניות אובדנית תת המודע שאלה רוחנית איך להתפתח רוחנית? מורה רוחני מאושר שעבוד רוחני מורה רוחני שרלטן איך התת מודע משפיע? התאבדות רוחנית מורה רוחני אמיתי ללמוד מודעות להשתמש בסמים רוחניים מורה רוחני ער עצלנות רוחנית אינטרסים של מורים רוחניים מה מגלים בהארה רוחנית? הנאה רוחנית מבוא להתפתחות רוחנית רוחניות ורצון למות מה התת מודע חושב? התעוררות והארה של מורים רוחניים נקודת מבט רוחנית עוד נושאים ...
האתר Spirituality.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מודעות עצמית, רוחניות, אימון רוחני בנושאי רוחניים - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר Spirituality.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.5469 שניות - עכשיו 16_09_2026 השעה 14:47:19 - wesi17