אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה רוחניים ✔הסוד של משחק החיים - מהו הסוד שאותו *לא* יודעים מורים רוחניים? חלק 1 ✔כפי שכבר ביארתי (במאמר משחק החיים / עולם המשחקים - מהו משחק...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






ייעוץ + טיפול גם בנושאים:
רוחניות, מודעות עצמית, להיות מודע לעצמך, רוחניים, התעלות רוחנית, סדנת מודעות עצמית, ריפוי רוחני, לא מודע, מטפל אישי, איך לקלוט בתת מודע, התת מודע ביהדות, יועץ רוחני, מבחינה רוחנית, משפטים רוחניים, מהו תת מודע, מדריך רוחני שלילי בזמן תקשור, מדיטציה, תיקשור רוחני, מדריכה רוחנית, כיצד להשפיע על תת המודע, זוגיות רוחנית, מנהיגות רוחנית, דרכים לשכנע מישהו דרך תת מודע, קורס למודעות עצמית, מדריך לרוחנית, חוויה רוחנית, ספרי רוחניות, הקשר בין רמת מודעות ורמת חרדה, מדריכים רוחניים, כיצד לתקשר עם התת מודע שלי, התגברות על פרידות רוחניות, להשפיע על התת מודע של אנשים, סדנת מודעות, תת מודע שינוי הרגל, תת המודע, מורים רוחניים, מנטורים לתת מודע, סדנא רוחנית, מיסטיקה, אנרגיה רוחנית,
☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
🖨הסוד של משחק החיים - מהו הסוד שאותו *לא* יודעים מורים רוחניים? חלק 1
כפי שכבר ביארתי (במאמר משחק החיים / עולם המשחקים - מהו משחק החיים? איך להתייחס אל החיים כמשחק?) החיים הם כמו משחק. והשלמות של האדם היא, כאשר האדם יודע ולומד איך לשחק במשחק של החיים.

כי יש כאלו שהם לא יודעים איך ליהנות מהמשחק. כי מי שלא מבין את המשחק, הוא לא יודע איך ליהנות מהמשחק. כי כאשר האדם מבין את כללי המשחק, על ידי זה האדם יודע איך לשחק במשחק ואיך ליהנות מהמשחק. אבל מי שלא יודע את כללי המשחק, הרי שהוא לא מסוגל ליהנות מהמשחק.

ומי שלא מבין את חוקי המשחק, אז לא רק שהוא לא נהנה מהמשחק, אלא שהוא גם סובל במשחק. כי עבור מי שלא מבין את המשחק של החיים, עבורו העולם שלנו נראה כמו גיהנום ממש. כי כולם כל הזמן רצים אחרי שום דבר. וכולם כל הזמן רצים אחרי הזנב של עצמם, בלי שאף אחד מבין מהי המטרה הסופית שלמענה כולם רצים. ומי שלא מבין את המשחק, לא רק שהוא לא נהנה מהמשחק, אלא שהוא סובל מהמשחק.

ובמשחק של החיים שלנו, יש שני מצבים. יש את המצב שבו האדם עוד לא מבין את חוקי המשחק, ויש את המצב שבו האדם כבר מבין את חוקי המשחק. וכל זמן שהאדם לא מבין את חוקי המשחק, אז מצב הרוח שלו משתנה כל הזמן והוא לא מוצא מנוח לנפשו. והאדם מרגיש כאילו שנשמתו נמצאת בתוך כף הקלע. כי כל הזמן האדם מנסה למצוא את עצמו, ולא מצליח.

כי המציאות שלנו משתנה כל הזמן. והאדם מחפש את היציבות בחיים כדי להרגיש רוגע נפשי. וכאשר הכל משתנה כל הזמן, על ידי זה האדם מרגיש חוסר שקט נפשי, והאדם לא מסוגל ליהנות מהמשחק של העולם, שהוא נוצר על ידי זה שכל הדברים משתנים כל הזמן.

ומאחר שהאדם לא נהנה מהמשחק, לכן לפעמים נדמה לאדם שהשלמות היא ושהאושר הוא, זה לעזוב את המשחק. שבמקרה הקיצוני זה מוביל את האדם להתאבדות. ובמקרים הפחות קשים, זה מוביל את האדם לעשות כל היום מדיטציות ולנסות לברוח מהחיים כאן בעולם הזה.

ומאחר שהאדם לא ממש מסוגל להפיק הנאה מהמשחק של החיים, לכן כאשר הוא רואה איזה מנהיג רוחני שנראה אדם מאוד רגוע עם שלוות נפש מאוד גדולה, אדם שלא כועס משום דבר, אדם שנראה שאין לו שום תשוקה "גשמית" וכיו"ב, על ידי זה האדם חושב בטעות שאותו האדם שנראה כ"כ רגוע, כנראה שהוא מאושר באמת. והאדם הולך אחרי אותו מנהיג שקר, מתוך מחשבה שאותו מנהיג שקר יראה לו את הדרך איך להיות מאושר.

ולמה מנהיג שקר? כי רוב רובם של המנהיגים הרוחניים, הם נראים עבור האדם (וגם עבור עצמם) כאנשים מאושרים, רק משום שהם פרשו מהמשחק. כי החיים הם גן עדן. והכתובת של גן עדן, היא כאן ממש. כי גן עדן זה כאן. ומי שמבין את חוקי המשחק, הוא יודע איך ליהנות ואיך להפיק הנאה מכל דבר שקורה לו בחיים.

אבל מי שלא יודע איך ליהנות מהחיים, אז הדבר היחיד שהוא יכול להציע, זה איך לא לסבול או איך לסבול פחות. בדיוק כמו לדוגמה דרך הבודהיזם (לפחות כפי מה שהיא נתפשת), שהיא הדרך לשחרור מהסבל. והדבר האחרון שהדרך הזאת מציעה, זה איך ליהנות מהחיים. כי הבודהה לא הציע את הדרך אל ההנאה, אלא הוא הציע את הדרך איך לא לסבול.

והדרך שאותה מציעים רוב המנהיגים הרוחניים, היא את הדרך של איך לפרוש מהמשחק. כי מאחר שאין להם מושג מהם כללי המשחק, ומאחר שהם לא יודעים איך ליהנות מהמשחק של החיים, לכן הדבר הטוב ביותר שהם יכולים להציע לאדם, זה איך לפרוש באופן חלקי מהמשחק.

כי שום מנהיג רוחני לא יציע לאדם להתאבד. אז מה שהם כן מציעים לאדם, זה להתחיל להתנזר מהעולם בכל מיני דרכים. בין אם זה כפשוטו, דהיינו, להתנזר מענייני העולם שנראים בעיניהם כדברים נחותים ומיותרים. ובין אם זה להתנזר מהעולם ברמה הרגשית. דהיינו, לנסות לא להתאהב בשום דבר, לנסות לא להיקשר רגשית לשום דבר וכיו"ב בדרכים שונות.

ומה שהאדם לא מבין, שכל העצות האלו הן עצות של איך יכול האדם להרגיש כמו אדם מת. כי גם גופו של אדם מת לא מרגיש דבר. וכל אותן עצות של אותן אנשים שנראים כחכמים, הם בעצם עצות של איך לעזוב את המשחק ואיך לא ליהנות מהמשחק.

כי אף אחד לא באמת מבין את חוקי המשחק. ואף אחד לא באמת יודע את הסוד של איך באמת אפשר ליהנות מהמשחק באמת. בצורה כזו שההנאה של האדם מהמשחק, כל הזמן רק תגדל. ולכן כל העצות של רוב המנהיגים הרוחניים, עוסקות באיך האדם יכול פחות לסבול מחוסר ההבנה שלו את המשחק של העולם. אבל אף אחד לא באמת יודע איך ליהנות מכל דבר שקורה כאן בעולם.

וכאשר האדם רואה את אותם אנשים "רוחניים" שנראה כאילו הם מאושרים, וכאילו אין להם שום עניין בהבלי העולם הזה וכיו"ב, נדמה לאדם כאילו אותם אנשים מצאו את האושר. וע"פ צורת החשיבה הזאת, יכול האדם לחשוב בטעות, שהמתים בבתי הקברות, גם הם מצאו את האושר. כי הם כ"כ "רוחניים", עד שהם לא אוכלים כלל. והם כ"כ רגועים, עד שהם לא מתנגדים לכך שהגוף שלהם מתפרק ונרקב.

ועל האדם להבין, שהסיבה שנראה לו שאותם אנשים "רוחניים" פרושים ומורמים מעם, הסיבה שנראה לאדם שהם מצאו את האושר ואת השלווה ואת השקט, היא רק משום שהאדם עוד לא הבין את חוקי המשחק ולא יודע איך אפשר ליהנות מהמשחק. כי כל אותם פרושים רוחניים, הם בסך הכל פרשו או נמצאים בתהליך של פרישה מתמדת מהמשחק.

וההארה הרוחנית שאליה הגיעו גדולי המורים הרוחניים בעולם, היא איך לעזוב את המשחק כמעט לגמרי, בלי להתאבד ובלי למות. כי אנשים רוחניים סובלים מהחיים, לא פחות מאנשים רגילים. משום שהם לא נהנים מהחיים. כי הכל נראה להם כחסר משמעות וכחסר תכלית.

כי מאחר שהם לא יודעים מהי התכלית של החיים, לכן הם מבינים שהמרוץ של העולם הוא מטופש. ואז הם מנסים לחקור דרכים ולנסות למצוא את הדרך, של איך אפשר לפרוש מהמשחק בלי להתאבד, כדי לסבול כמה שפחות. וכל השיטות הרוחניות שלהם, תכליתן היא לנתק את האדם רגשית מהעולם. כי העולם הוא מקום הסבל בעיניהם, ולכן הם מלמדים את האדם איך לא לסבול.

ומאחר שהאדם לא נהנה מהמשחק, לכן נראה לאדם שאלו שיושבים בצד וכמעט ולא משתתפים במשחק, נראה לאדם שהם אנשים מאושרים. אבל הם כלל לא מאושרים. גם משום שהם לא נהנים ולא יודעים איך ליהנות מהמשחק, וגם משום שהם עדיין כן משתתפים קצת במשחק. וא"כ גם הם עדיין קצת סובלים מכך שיש משחק שנראה כחסר תכלית.

כי גם גדולי האנשים הרוחניים, גם הם אוכלים ארוחת בוקר. וגם אם הם אוכלים מעט, הרי שגם להם עדיין יש תאוות ורצונות. ואם לדוגמה האדם רואה מולו אש, ובורח מהאש, הרי שזה אומר שעדיין יש לו רצון עצמי כלשהו. כי הוא לא רוצה שהאש תשרוף אותו. וגם גדולי החכמים הרוחניים, גם הם לא הצליחו להביא את עצמם למצב שבו הכל יהיה טוב עבורם באותה המידה ממש.

כי אם הם מאושרים בשלמות והכל טוב עבורם באותה המידה ממש, אז מדוע הם אוכלים כאשר הם רעבים. הרי הרעב טוב בדיוק כמו השבע. והמוות לשיטתם, טוב בדיוק כמו החיים. וא"כ מדוע יש להם תאווה לאכול כאשר הם רעבים? וזאת ההוכחה לכך שהם עוד לא הגיעו לרוגע מוחלט. כי אבן לדוגמה, היא יש לה רוגע מוחלט. אבל הם עדיין עושים פעולות כלשהן. וממילא זה אומר שעדיין הם לא הגיעו לשקט נפשי מוחלט.

ועל זה נוסיף את זה שהם לא יודעים ליהנות מהמשחק. כי גם אם יצליח האדם להיות כמו אבן ממש, הרי שגם אז זאת לא השלמות. כי השלמות היא ליהנות מהמשחק. והאבן לא נהנית מהמשחק. ועל האדם לשאול את עצמו, האם יתכן ששיא האושר הוא להיות במצב רגשי של אבן חסרת כל רגשות?

כי אם נאמר שכן, אז ע"פ ההיגיון הזה השלמות של כל בני האדם בעולם, היא שהם יהיו מנותקים רגשית ממה שקורה בעולם. ואם נקצין את המחשבה הזאת שלא יודעת ליהנות מהמשחק, אז שיא האושר ע"פ השיטה הזאת, הוא לבטל את המשחק.

כי ברגע שמנהיג רוחני (כגון בודהה) אומר שהעולם הזה הוא מקום הסבל, או שהעולם הזה הוא רק אשליה ושהאדם צריך להתעורר בצורה כלשהי מהאשליה שלו, אז אם נמשיך את קו המחשבה הזה, הרי שנגיע למסקנה שהדבר הטוב ביותר הוא, לבטל את המשחק לגמרי. כי אם אותו מנהיג חושב שהעולם הזה הוא סבל. אז לפי זה יותר טוב שלא יהיה עולם ושלא יהיה משחק וזהו.

וכמובן שזאת לא התכלית. כי להבין את תכלית החיים, פירושו להבין את המטרה שלשמה יש את המשחק של החיים. ומי שעל פי שיטתו על האדם לא להשתתף במשחק של החיים, דהיינו, להיות "רוחני" ולא לרדוף אחרי ענייני העולם, אז לפי דבריו היה טוב יותר אילו המשחק לא היה קיים כלל. וזה כמובן מעיד אך ורק על חוסר הבנה של מנהיג השקר, את המטרה שלשמה המשחק קיים.
  1. חלק נוכחי 👈1
  2. חלק 2
חלק 2
הסוד של משחק החיים - מהו הסוד שאותו לא יודעים מורים רוחניים? חלק 2 ונחדד ונבהיר: כי כאשר האדם רואה מולו איזה בודהה רגוע, וכאשר נראה לאדם שהבודהה הזה מצא את ... ליהנות מהמשחק. אך אילו ידע האדם ליהנות מהמשחק, הרי שהוא היה מבין את גודל הסבל שבו שרויים כל האנשים הרוחניים שלא יודעים איך ליהנות מהעולם הזה שנראה כעולם נחות וחסר עניין בעיניהם. ויש גם את המצב השני של המשחק, ...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על הסוד של משחק החיים - מהו הסוד שאותו *לא* יודעים מורים רוחניים? חלק 1
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
מודעות עצמית לאלוהים שבך, 2 חלקים - הספר על: רוחניים, התפתחות רוחנית, דרכים רוחניות, מורים רוחניים, הארה רוחנית, רוחניות ומודעות עצמית, שיטות רוחניות, להיות מודע לעצמך, האם יש משמעות לחיים? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? מהי תכלית ומשמעות החיים? למה העולם קיים? האם יש בחירה חופשית? למה לא להתאבד? האם המציאות היא טובה או רעה? האם אפשר לדעת הכל? איך להנות בחיים? איך נוצר העולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מי ברא את אלוהים? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? למה יש רע בעולם? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם לדומם יש תודעה? האם יש או אין אלוהים? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם באמת הכל לטובה? בשביל מה לחיות? האם הכל אפשרי? מה המשמעות של החיים? איך להיות מאושר? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש אמת מוחלטת? איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? אולי אנחנו במטריקס ועוד...

מודעות עצמית ושקט נפשי - הספר על: להיות מודע לעצמך, רוחניים, מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם בדידות? דיכאון? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם לחץ? כעס ועצבים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית ועוד...

רוחניות ומודעות לחיים טובים - הספר על: שיטות רוחניות, איך להצליח בזוגיות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בראיון עבודה? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לעשות יותר כסף? איך לנהל את הזמן? איך לחנך ילדים? איך למצוא זוגיות? איך לא להישחק בעבודה? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשנות תכונות אופי? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להאמין בעצמך? איך לשפר את הזיכרון? איך לפרש חלומות? איך לשתול מחשבות? איך להיגמל מהימורים? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לקבל החלטות? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך למכור מוצר ללקוחות? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להעריך את עצמך? איך ליצור אהבה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם גירושין? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להיות מאושר ושמח ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

נושאים נוספים לעיונך...
ההבדל בין המודע לתת מודע מוות ורוחניות סוגים של תת מודע מודע תורות רוחניות לשכנע את התת מודע מודעות אישית מה זה להדחיק לתת מודע? הרוחניות והגשמיות ראפור עם התת מודע השגה רוחנית פיתוח מודעות לתהליכי חשיבה מניפולציה על התת מודע חרדה רוחנית מדיטציה לתת מודע התעלות רוחנית הדרך היחידה להארה רוחנית להתקדם ברוחניות שמועות על מורה רוחני להאמין למורה רוחני לקבל עזרה רוחנית לתכנת את התת מודע מורה רוחני אלוהי תת מודע וחלומות מלחמת אגו מול מורה רוחני עושר רוחני נזק רוחני מסרים בתת המודע מה התת מודע רוצה? מודעות עצמית ייעוץ רוחני סוף הדרך הרוחנית קושי של מטפל רוחני השפעת התת מודע על המודע רוחניים משוגעים להשפיע על התת מודע רוחני מת מאושר מאיפה להתחיל מודעות עצמית? רוחניים לוזרים טיפים למודעות עצמית איך נוצר התת מודע? תרגיל במודעות לפתח מודעות עצמית רוחניות משעממת שמיעה רוחנית עליה רוחנית להתגבר על החומריות גשמיות עקביות רוחנית ללמוד מודעות מורה רוחני שהתעורר חיים רוחניים להשתמש בסמים רוחניים מודעות רוחנית מומחה לתת מודע אימון רוחני מורה רוחני מת מאושר סנכרון בין המודע לתת מודע הבנה רוחנית סוגסטיות לתת מודע להפסיק להיות מודע לעצמי מודעות עצמית ותוכניות ריאליטי סודות התת מודע רוחני אמיתי חדשות רוחניות מודעות לעצמך התת מודע משפיע תלמידים רוחניים כוחו של התת מודע תרגול רוחני האם הגעת להארה רוחנית? תסכול רוחני אגו מול מורה רוחני הדרך המהירה להארה רוחנית ירידה רוחנית לקרוא את תת המודע של מישהו אינטרס של מורה רוחני גילוי התת מודע מודע ותת מודע כוח התת מודע יציאת מצרים רוחנית ערך עצמי רוחני התעוררות והארה של מורים רוחניים סוגים של הארה רוחנית חינוך ילדים לרוחניות התאבדות רוחנית אדם מואר רוחנית לשחזר הארה רוחנית ברמת תת המודע תקשור עם התת מודע קשיים רוחניים חיפוש מורה רוחני איך להבין את התת מודע? אדם רוחני קושיות על מורה רוחני בתוך תת המודע האם להאמין למורה רוחני? תת מודע ולא מודע עצלנות רוחנית מורים רוחניים משוגעים הוכחה של מורה רוחני עוד נושאים ...
האתר Spirituality.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא אימון עסקי רוחני, מאמן אישי רוחני, מדריך רוחני בתחום רוחניים - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר Spirituality.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה נוצר ב 1.2305 שניות - עכשיו 04_05_2026 השעה 09:35:00 - wesi17